Categories: Specialistu patarimai
      Date: May  3, 2010
     Title: Virtuvėje – dienos pradžia ir pabaiga
Virtuvės erdvė daugiafunkcinė – tai visos šeimos susibūrimų vieta, joje praleidžiama daugiausia laiko.Virtuvėje ne tik gaminamas maistas, valgoma, bet ir bendraujama. Virtuvės baldų išdėstymas ir patogumas joje turėti atitikti būtent toje erdvėje gyvenančių žmonių įpročius ir poreikius. Vienokio tipo baldus turėtų pasirinkti gausi ir mėgstanti gaminti šeimyna, kitokio – keli ar retai namie valgantys šeimininkai.

Virtuvės erdvė daugiafunkcinė – tai visos šeimos susibūrimų vieta, joje praleidžiama daugiausia laiko. Virtuvėje ne tik gaminamas maistas, valgoma, bet ir bendraujama. Virtuvės baldų išdėstymas ir patogumas joje turėti atitikti būtent toje erdvėje gyvenančių žmonių įpročius ir poreikius. Vienokio tipo baldus turėtų pasirinkti gausi ir mėgstanti gaminti šeimyna, kitokio – keli ar retai namie valgantys šeimininkai.


Patartina netaupyti renkantis baldams furnitūrą: pigūs ir nepatvarūs stalčių bėgeliai, durelių vyriai ar rankenėlės greit sulūš, o juos teks keisti naujais. Todėl geriau iš karto pasirinkti nors ir brangesnius, bet tvirtesnius. Taip pat geriau netaupyti spintelėms, kad vėliau nepritrūktų vietos būtiniausiems produktams ar indams.


Spinteles reikia kabinti tokiame aukštyje, kad būtų patogu pasiekti, nereiktų pritūpti ar stiebtis. Baldai turi būti sustatyti taip, kad maisto gaminimas vyktų iš dešinės į kairę ir to proceso metu reikėtų kuo mažiau vaikščioti.


Baldų paviršius turi būti kuo lengviau ir paprasčiau valomas. Tuomet ilgą laiką virtuvė atrodys švari ir tvarkinga.
Kad baldų dizainas ilgau liktų madingas, patariama rinktis neutralias spalvas bei naudoti kokybiškas, ilgaamžes medžiagas.


Patogus, parankus virtuvės baldų bei visos įrangos išdėstymas kiekvienąkart teiks malonumą, o ne vargą gaminant. Kad pagal poreikius ir galimybes iki smulkmenų būtų suplanuota ir maksimaliai išnaudota ši erdvė, pravers profesionalūs baldų dizainerio ar gamintojo patarimai.


Nepaprastai aktualus yra apšvietimo klausimas – maisto gaminimo teritorijoje jo reikės didesnio, likusioje patalpoje užteks tik jaukumui sukurti. Tačiau kad būtų apšviesta reikiama vieta, patariama su specialistu tai aptarti prieš gaminant baldus.
Virtuvėje prasideda ir baigiasi diena. Su kokia nuotaika pradėsi dieną –taip ji ir klostysis. Tik jaukioje, patogioje, svetingoje, keliančioje apetitą ir nuotaiką erdvėje nusiteikiama dienos darbams, bendravimui bei nenumatytiems nesklandumams. O su meile ir užsidegimu pagamintas maistas sukurs gerą mikroklimatą šeimoje.

 

Kopijuoti šį straipsnį be mūsų sutikimo draudžiama.